Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen wij samen met 130 vrijwilligers. De vrijwilliger spreekt als Big Brother of Sister wekelijks af met  zijn of haar “Little” om samen iets leuks te ondernemen. Wat zij vervolgens gaan doen kan van alles zijn. Bijvoorbeeld samen voetballen, praten over school of knutselen. Uiteindelijk gaat het er om  dat de vrijwilliger en het kind een vriendschap opbouwen waarbij het kind zich gemotiveerd voelt het beste uit zichzelf te halen.

Wanneer komt een kind in aanmerking voor het programma?
Kinderen komen in aanmerking voor deelname aan het programma als zij behoefte hebben aan een mentor, een Big Brother of Big Sister die hen ondersteunt in het omgaan met alledaagse problemen, die hen wat extra aandacht geeft en die met hen die leuke en positieve dingen doet die thuis niet altijd vanzelfsprekend zijn.
Lees hier meer over wanneer een kind wel of niet in aanmerking komt

Veiligheid van het kind
De veiligheid van het kind staat bij Big Brothers Big Sisters hoog in het vaandel. Bij elke nieuwe vrijwilliger voeren wij een grondige screening uit, waarbij de vrijwilliger onder andere een Verklaring omtrent Gedrag moet kunnen overleggen. Ook wordt er een referentiecheck gedaan. Elke match wordt nauwlettend gevolgd en ondersteund door de professioneel getrainde matchcoördinator.

Wilt u als ouder of verzorger een kind aanmelden, klik dan hier
Wilt u als verwijzer/hulpverlener een kind aanmelden, klik dan hier